Räd mot organiserade vintjuvar i Frankrike

Hem » Nyheter » Räd mot organiserade vintjuvar i Frankrike
I gryningen den 10 februari gjorde fransk polis en räd mot de organiserade brottslingar som misstänkts för stöld av exklusiva viner, varav majoriteten av dem från Bordeaux. En särskild utredning har under en tid ägt rum mot tjuvarna som sägs ha varit de mest strukturerade och metodiska i fransk vinstöldshistoria. Sedan juni 2013 har tjuvarna regelbundet, ungefär varannan vecka, kommit åt leveransfärdiga viner genom att med stulna bilar ta sig igenom alla säkerhetssystem och ta sig in i vinkällarna. Förlusterna har tidigare beräknats till mer än en miljon euro, men fynden polisen påträffade vid räden pekar på att det handlat om ännu större belopp. Fem franska män mellan 18 och 55 år är för tillfället anhållna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.