Hemligheten bakom Barolo viners fantastiska smaker
Regionen har flera mikroklimat, som starkt påverkar de subtila skillnaderna i vinerna som produceras här. Jordarna och naturligtvis vinmakarnas färdigheter inverkar också på slutprodukten.
Populära Barolo-viner:
- Giacomo Conterno Monfortino Barolo Riserva DOCG
- Luciano Sandrone Cannubi Boschis Barolo DOCG
- Falletto di Bruno Giacosa ”Falletto” Barolo DOCG
- Roberto Voerzio Brunate Barolo DOCG
- Vietti Rocche Barolo DOCG
Traditionella Barolo-viner har alltid fått lagras i minst tio år, så att man får lite kontroll på deras tanninnivåer. Under senare år har man velat göra vinerna med en mer internationell framtoning och några vingårdar använder sig nu av franska fat för att förkorta lagringstiden. Resultatet är fruktigare viner med färre tanniner.
De som håller fast vid traditionerna gör så för att de tror att de nya metoderna förminskar värdet på de äkta Barolo-vinerna. Vissa tycker till och med att de inte borde få kallas för Barolo. Det har lett till ”Barolokrigen” mellan de traditionella vinmakarna och den nya sortens moderna vinmakare.
Frågor och svar:
Regionens mikroklimat, jordarna och vinmakarnas färdigheter påverkar de subtila skillnaderna i Barolo-vinerna.
Giacomo Conterno Monfortino Barolo Riserva DOCG, Luciano Sandrone Cannubi Boschis Barolo DOCG, Falletto di Bruno Giacosa ”Falletto” Barolo DOCG, Roberto Voerzio Brunate Barolo DOCG och Vietti Rocche Barolo DOCG är några populära Barolo-viner.
Traditionella Barolo-viner har alltid fått lagras i minst tio år.
Vissa vingårdar använder franska fat för att förkorta lagringstiden på Barolo-viner för att göra dem mer fruktiga och med färre tanniner.
Det har uppstått en “Barolokrig” mellan traditionella vinmakare och moderna vinmakare eftersom de traditionella vinmakarna tror att de nya metoderna förminskar värdet på de äkta Barolo-vinerna och vissa tycker till och med att de inte borde få kallas för Barolo.