Vita viner Prosecco

En komplett och uppdaterad Prosecco vinguide för Vita Prosecco viner

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Prosecco viner kommer från vinregionen Venetien belägen i Italien. I vår vinguide om Vitt vin Prosecco hittar du lätt utförligare information om Vita Prosecco viner som säljs via Systembolaget. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Vita Prosecco viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Vita Prosecco viner.
Filter
Filters

3 produkter found

Alla Vita viner från Prosecco

Vita Viner från Prosecco

Prosecco är en av de mest populära vinerna från Italien och är känd för sin fruktiga smak och lätta kropp. Det är ett mousserande vin som tillverkas i regionen Veneto i norra Italien. Prosecco är gjort på druvan Glera och har en frisk och fruktig smak med inslag av gröna äpplen, persikor och citrus. Det är ett perfekt vin att servera som aperitif eller till lättare rätter som sallader, skaldjur och fisk. Prosecco är också ett utmärkt val för att fira speciella tillfällen eller för att njuta av en avslappnad kväll med vänner. Det är ett prisvärt vin som passar de flesta smaker och tillfällen.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från Prosecco

Vanliga frågor om Vita viner från Prosecco
  • Vad är Prosecco-viner?

    Prosecco-viner är vita viner från regionen Veneto i norra Italien, tillverkade av druvan Glera.

  • Vilken typ av smak har Prosecco-viner?

    Prosecco-viner har en fruktig och frisk smak med toner av gröna äpplen, päron och citron.

  • Vilken typ av mat passar bra med Prosecco-viner?

    Prosecco-viner passar bra med lättare maträtter som sallader, skaldjur, fisk och ljust kött.

  • Vilken temperatur ska Prosecco-viner serveras vid?

    Prosecco-viner bör serveras vid en temperatur mellan 6-8 grader Celsius för att få fram dess friska smak.

  • Hur länge kan man förvara en flaska Prosecco-vin?

    Prosecco-viner bör drickas unga, vanligtvis inom ett till två år efter tillverkning.