Vin & Mat Det gastronomiska året i Stockholm 2023! Jeanette Gardner 27 april, 202318 augusti, 2023 Gastronomiska huvudstadsåret bjuder events som varmkorv på Grand Hôtel, Bröl på Omaka, hundar och naturvin, vinmaraton, internationell streetfood, springande vinprovning…
Vin Skola Hard Seltzers – sprudlande modefluga eller framtidens dryck? Jeanette Gardner 25 april, 202318 augusti, 2023 Hard Seltzers, eller hårda Seltzers, är namnet på en spännande kategori av alkoholhaltiga drycker. I Sverige heter kategorin ”cider &…
Vin Skola Gavi och Friuli – 2 Italien-regioner att känna till Jeanette Gardner 20 april, 202318 augusti, 2023 Känner du till Gavi och Friuli, två regioner som producerar fantastiska vita viner? Kanske lite tvärtemot det som vi främst…
Vin Fakta Australiskt vin – billigt & godast på Bolaget idag! Jeanette Gardner 17 april, 202318 augusti, 2023 Vem gillar inte att dricka australiskt vin? Fräscha viner och ett stort urval amt ett bra pris är svårt att…
Vin & Mat Kan alkoholfritt vin matchas med mat? Jeanette Gardner 11 april, 202318 augusti, 2023 Fler konsumenter väljer idag alkoholfritt vin, öl och andra drycker. Att butikerna är fulla med alkoholfria alternativ har man märkt…
Vin & Mat Kronärtskockor på längden & tvären med vintips! Jeanette Gardner 5 april, 202318 augusti, 2023 Vissa vindruvor blir en perfekt matchning med kronärtskockor! Andra viner kan smaka platt och konstigt nog lite sött, fast de…
Vinprovning Vinprovning Stockholm Jeanette Gardner 2 april, 202326 september, 2023 “Utforska spännande vinprovningar i Stockholm och upptäck stadens rika vinskultur. Njut av lärorika och smakrika upplevelser där du kan prova…
Vin & Mat Våfflor och Vintage-Champagne! Jeanette Gardner 23 mars, 202318 augusti, 2023 Finns det något godare än våfflor och Vintage-Champagne? På lördag den 25 mars är våffeldagen detta år och då lagar…
Vin Fakta Högt eller lågt pH-värde i vin – hur påverkas vi? Jeanette Gardner 21 mars, 202318 augusti, 2023 Lågt pH-värde i vin, vad betyder det? Viner innehåller syror vilket gör att pH värdet är lågt. När man dricker…
Vin & Mat En Räv i Toscana – ett rödvin som tål att synas! Jeanette Gardner 15 mars, 202318 augusti, 2023 Konstnären Ernst Billgren har tillsammans med sommelier Maya Samuelsson skapat En Räv i Toscana, ett riktigt gott vin med konst…
Vin & Mat Den kraftfulla druvan Sagrantino och en Medelhavsgryta Jeanette Gardner 7 mars, 202318 augusti, 2023 Idag dricker vi druvan Sagrantino – en av de godaste italienska druvorna som man kan få och lagar en färggrann,…
Vin Fakta Skidor och alkohol – går det ihop? Jeanette Gardner 22 februari, 202318 augusti, 2023 Skidor och alkohol går inte ihop, eller? Skulle du öppna en öl på gymmet? Nej, tänkte väl det. Men visst…
Vin Skola Ny bok DE GLÖMDA DRUVORNA – om Portugals lokala druvor Jeanette Gardner 21 februari, 202318 augusti, 2023 Fredrik Åkerman är en svensk vinexpert som har ägnat sitt liv åt att förstå de många olika druvsorter som finns…
Ekologiskt viner Kommer traditionella druvor att försvinna? Jeanette Gardner 16 februari, 202318 augusti, 2023 Många traditionella druvor drabbas hårt av den globala uppvärmningen. På senare tid verkar det som om det är druvan Merlot…
Vin & Mat Vin med fläsk – bra viner att matcha till! Jeanette Gardner 7 februari, 202318 augusti, 2023 Vin med fläsk, antingen man lagar en schnitzel eller bara strimlad asiatisk wok, kan det ibland bli en utmaning. Vilka…