Halvsöta Rieslingviner är det perfekta mellan-vinet
Många associerar Riesling-viner med de sötsliskiga massproducerade vita vinerna som Tyskland har exporterat i årtionden. Trots att regionen är berömd för att producera världens bästa söta viner, så dricks de sällan av lokalbefolkningen. De föredrar istället de torra och halvsöta Rieslingvinerna, som är mycket mer mångsidiga.
Underbara matchningar av mat och halvsöta Rieslingviner:
- Thaimat (ju kryddstarkare desto bättre)
- Fläskrätter (speciellt de med söta glaseringar)
- Kycklingrätter (återigen rätter med söta tillbehör och såser)
I de tidiga dagarna av halvsöta Rieslingviner producerades väldigt få i Tyskland, eller så verkade det i alla fall. Majoriteten av vinproduceringen i regionen verkade vara söta viner, av olika kvalitet. I verkligheten har många av vingårdarna bytt till att framställa torra och halvtorra vita viner sedan många år.
Är du redo att prova viner som är bland de bästa som Tyskland har att erbjuda? I sådana fall bör du lämna de söta vinerna till desserten och istället utforska de många halvsöta Rieslingvinerna.
Frågor och svar:
Vad är skillnaden mellan söta och halvsöta Rieslingviner?
Vilken typ av mat passar bäst med halvsöta Rieslingviner?
Varför producerades det tidigare färre halvsöta Rieslingviner i Tyskland?
Varför föredrar lokalbefolkningen i Tyskland halvsöta Rieslingviner?
Vilken typ av Rieslingvin är Tyskland mest känd för att producera?
Vinguider relaterade till denna artikel
Vinjournalen.se Tips
Relaterade inlägg
Inget hittades