Amarone DOCG – ett prestigeområde i Italien
Amarone DOCG-viner påminner om Recioto-vinerna som produceras på samma sätt, men är mycket bittrare i smaken där Recioto är extremt söt. Framställningen av Amarone-viner/em> börjar med skörden i slutet av oktober till mitten av november. Druvorna placeras sedan traditionsenligt på stråmattor för att torka i 120 dagar.
De bästa Amarone DOCG vinerna:
- Villa Girardi Amarone Della Valpolicella Classico
- Amarone Della Valpolicella Classico de Roari
- Tedeschi Amarone Della Valpolicella Classico
- Rengo Amarone Della Valpolicella DOCG
Torkningsprocessen gör att druvsockret bli mycket mer koncentrerat och att det mesta av vätskan torkar ut. Processen resulterar i ett otroligt högklassigt vin. Ett som har lett till att Amarone-viner har tilldelats den högsta utmärkelsen av kvalitet som erkänns i Italien och EU.
Många såg utmärkelsen som ett steg i rätt riktning för att säkra Amarone DOCG-vinerna en starkare position på den globala marknaden, framförallt på den amerikanska marknaden. Experter menar att dessa viner numera anses vara bland de bästa röda vinerna som exporteras från Italien. Amarone DOCG förtjänar en plats i din vinkällare eller på ditt middagsbord.
Frågor och svar:
Vad är skillnaden mellan Amarone DOCG-viner och Recioto-viner?
När skördas druvorna för att göra Amarone-viner?
Vad är torkningsprocessen som används för att göra Amarone-viner?
Vilka är några av de bästa Amarone DOCG-vinerna?
Varför anses Amarone DOCG-viner vara bland de bästa röda vinerna som exporteras från Italien?
Vinguider relaterade till denna artikel
- Röda viner från Amarone della Valpolicella
- Söta viner från Italien
- Röda viner från Italien
- Vita viner från Italien
- Rosé viner från Italien