Hem » Vin & Mat » Matcha Bresaola med en Sangiovese

Matcha Bresaola med en Sangiovese

Bresaola med ruccola går enkelt och snabbt att göra. Du behöver bara handla Bresaola och några tillbehör. Vi har ett bra vintips till.

Bresaola är det italienska lufttorkade nötköttet som du kan hitta i färdiga förpackningar i delikatessdisken. Se till att ha lite ruccola, parmesanost och en citron hemma.

Så här gör du med Bresaolan:

  • Ta fram ett trevligt uppläggningsfat som alla kan ta ifrån. Fördela några ruccolablad på fatet och lägg på c.a 150 Bresaola. Hyvla över lite parmesan grovt med osthyveln eller en mandolin. Ringla över citronjuice och olivolja.
  • Toppa med några fler ruccolablad och mal över svartpeppar. Klart!

Vintips: Boira’ Sangiovese 2014

  • Artnr 32431
  • 89 kronor

Boira’ är tillverkat av ekologiskt odlade druvor från Marche. Efter jäsning har vinet lagrats på franska ekfat, så kallade barriquer.  Det här är ett fylligt, ungdomligt och bärigt vin med aromatisk smak av mörka körsbär, kanel och vanilj med en doft av fat och en lätt bränd och nötig eftersmak.

Druvan är den goda Sangiovese som betyder “Jupiters blod”. Sangiovese ger typiskt fruktiga och fylliga viner och Boira’ Sangiovese är inget undantag.

Producenten är Cantine Volpi i Tortona utanför Asti i Piemonte och har varit vinmakare sedan 1914. Man har alltså en lång familjetradition av vinmakeri och man har även specialiserat sig på organiska viner där druvorna kan komma från hela Italien.

Frågor och svar:

Vad är Bresaola och vad behöver man för att göra en enkel rätt med det?

Bresaola är italienskt lufttorkat nötkött som man kan hitta i delikatessdisken. För att göra en enkel rätt med det behöver man ruccola, parmesanost och citronjuice.

Hur gör man en enkel rätt med Bresaola?

Man fördelar ruccolablad på ett uppläggningsfat och lägger på cirka 150 gram Bresaola. Sedan hyvlar man över parmesanost, ringlar över citronjuice och olivolja, och toppar med fler ruccolablad och svartpeppar.

Vilket vintips passar bra till Bresaola-rätten?

Boira’ Sangiovese 2014 är ett bra vintips som passar bra till Bresaola-rätten.

Vad är Boira’ Sangiovese 2014 för typ av vin?

Boira’ Sangiovese 2014 är ett fylligt, ungdomligt och bärigt vin med aromatisk smak av mörka körsbär, kanel och vanilj med en doft av fat och en lätt bränd och nötig eftersmak.

Vilken druva används för att göra Boira’ Sangiovese?

Boira’ Sangiovese görs av den goda Sangiovese-druvan som betyder “Jupiters blod”.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Brunello di Montalcino Fattoi
Brunello di Montalcino Fattoi
Pris:291 :-
Artikel nr:309701
Smak kakao, kanel, korinter, pinjenötter, tobak, utvecklad, mörka körsbär, fatkaraktär, kryddig, skogsbär
Arom fatkaraktär, kakao, kanel, korinter, kryddig, mörka-körsbär, pinjenötter, skogsbär, tobak, utvecklad
Färg mörk, röd, tegelröd
Mat som passar
lamm
nöt
vilt
Mer information
SortimentFasta sortimentetÅrgång2017DruvorBrunelloAlkohol14 %AllergenerInnehåller: Sulfiter
Vinets karaktär
10 /12
Smakintensitet
10 /12
Strävhet
10 /12
Syra

Relaterade inlägg

Inget hittades

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.