Hem » Vin & Mat » Knapriga kycklingklubbor serveras med rosévin

Knapriga kycklingklubbor serveras med rosévin

Krispiga och kryddiga kycklingklubbor slår aldrig fel. De kan lika bra serveras varma eller kalla som picknickfavorit och vi gör dessa i riktig amerikansk BBQ-stil. Goda pommes till och ett glas rosé eller en öl – det kan inte bli bättre. Så damma av fritösen för nu ska du använda den.

Till paneringen, blanda ihop

  • 3 dl panko
  • svart- och vitpeppar
  • cayennepeppar
  • salt
  • vitlökspulver
  • paprikapulver
  • 1 msk stötta senapsfrön

Panera:

  • 1 kg kycklingklubbor
  • 100 g smält smör
  • 1 helt ägg utrörtKYCKLING1
  1. Sätt kycklingklubborna i ugnen på låg värme 150° i 15 minuter.
  2. Ta ut dessa och låt kallna lite.
  3. Doppa klubborna i smöret och mjölet.
  4. Sen i ägget och panko-paneringen och in i fritösen.
  5. Oljan ska hålla mellan 160° och 190°. Men tänk på att oljan verkligen ska vara varm så att inte klubborna bara blir flottiga och feta. Det ska bli krispigt! Så håll åtminstone 150°. När du lägger i kycklingen kommer temperaturen att falla, men låt den inte gå under 150° grader. Detta tar inte många minuter eftersom klubborna redan varit i ugnen.
  6. Servera med pommes och en god cole slaw.

Tips för vin och öl:

eologicaEcologica La Pluma 2015

  • Område: Spanien, Penedès
  • Producent: Julià & Navinès
  • Druva: Tempranillo, Merlot och Cabernet sauvignon.
  • Artikelnr: 2197
  • Pris: 89 kr

Det ekologiska och kravmärkta blårosa La Pluma är ett ungt spanskt rosévin som är livligt och mycket friskt med smak med inslag av persika, jordgubbar och blodapelsin. Trevlig druvblandning där främst Tempranillo som bas. Riktigt gott när det serveras riktigt svalt. De är även Ecologica som gör det goda röda ekologiska vinet som blivit sådan succé och även finns på box.

kölschGaffel Kölsch

  • Område: Tyskland, Köln
  • Producent: Privatbrauerei Gaffel i Köln
  • Art nr: 1320
  • Pris: 16:90 kr

En Kölsch får endast tillverkas i staden Köln och Kölnarna är mycket stolta över sitt öl som oftast bryggs i små hantverksbryggerier runt om Köln i Rhenlandet. Detta är en typisk ”Kölsch” framställt av kornmalt och humle. Ett fylligt öl med liten sötma. Ljust, maltig och lite kryddig med smak av honung, ljust bröd, färska örter och citrus. Bra beska och fyllighet. Så läskande, så gott om du serverar det riktigt kallt.

Frågor och svar:

Vad är receptet på paneringen till kycklingklubborna?

Paneringen består av panko, svart- och vitpeppar, cayennepeppar, salt, vitlökspulver, paprikapulver och stötta senapsfrön.

Hur förbereder man kycklingklubborna innan man panerar dem?

Kycklingklubborna ska först sättas i ugnen på låg värme i 15 minuter och sedan låtas kallna lite.

Vad ska man servera tillsammans med kycklingklubborna?

Kycklingklubborna kan serveras med goda pommes och en cole slaw.

Vilket vin rekommenderas att servera till kycklingklubborna?

Ecologica La Pluma 2015, ett spanskt rosévin med smak av persika, jordgubbar och blodapelsin, rekommenderas att servera till kycklingklubborna.

Vilket öl rekommenderas att servera till kycklingklubborna?

Gaffel Kölsch, en fyllig och läskande öl med smak av honung, ljust bröd, färska örter och citrus, rekommenderas att servera till kycklingklubborna.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.