Stockholm, måndag 1 sep 2014

OM OSS  |   ANNONSERA  |   KONTAKT  |   SITEMAP

Makalös mat att till Amarone

Amaroneviner produceras genom att man torkar vindruvorna innan de pressas och jäses. Resultatet är ett vin som är väldigt robust, men en fyllighet och kraftfull smak. Det är inte ett vin som passar bra till lätta eller milda maträtter. Den bästa maten att servera till Amarone är den som själv har djärva smaker som kompletterar vinet.

Istället för att servera Amarone som ett apertifvin bör du servera det till huvudrätten. Det passar bra med rejäla köttbitar, som nöt, vildsvin eller lamm. Bräserade rätter är utmärkta, likaså grytor och vilt.
 
De bästa maträtterna att servera till Amarone-viner:
 
  • Viltkött, nötkött som biffar eller grytor
  • Fågel som struts, anka och fasan, naturligtvis också foie gras
  • Alla pastarätter med en hjärtlig tomatbaserad sås
  • Starka ostar, som Gorgonzola, Roquefort och Gouda
Som andra goda röda viner passar Amarone utmärkt till många pastarätter med en tomatsåsbas. Oavsett vilken mat du serverar till Amaronevinet, ska det vara rumstempererat (18-20 grader) och i ett glas med stor rund kupa.
 
Amarone passar bra till många efter-maten-snacks, som ost och kex. Bäst passar ostar med stark smak, som Provolone, Parmesan eller vällagrad Gorgonzola. Dessa ostar kompletterar vinets starka, fruktiga smaker och är det perfekta avslutet på en lyckad middag.

Mer tips på goda prisvärda viner »


 

Annons
Senaste ariklarna

© 2013 Imaginative Publishing AB. All rights reserved.