Stockholm, lördag 28 nov 2015

OM OSS  |   ANNONSERA  |   KONTAKT  |   SITEMAP

Chardonnay-viner kräver rätt mat för sin smak

Chardonnay-viner kräver rätt mat för sin smak

Chardonnay anses vara ett relativt lätt vin när det kommer till smakerna. Nyanserna varierar lika mycket från en vingård till den andra, som mellan viner från olika vinregioner. Chardonnay-viner är på god väg till att bli ett av de populäraste vinerna i världen. Den subtila smaken kan dock göra det svårt att avgöra vilken typ av mat som passar bäst till Chardonnay.

Bourgogneregionen i Frankrike har länge varit berömd för sina Chardonnay-viner, men numera finns det också utmärkta årgångar från andra länder, som Australien och USA. Trots de många subtila smakerna finns det många typer av mat som kompletterar Chardonnay-viner.
 
Annons

 
Bland dessa typer av mat är:
 
  • Skaldjur: De citrusaktiga smakerna som förknippas med Chardonnay passar väl ihop med lax, hummer och många andra skaldjur, däribland ostron.
  • Fläsk: Milda rätter med fläskkött, exempelvis från den Karibiska matkulturen, kompletterar Chardonnay-viner perfekt.
  • Såser: Lätta, krämiga såser som de som serveras till kyckling passar utmärkt till Chardonnay.
  • Rökta ostar: Många ostar har starka smaker, men de subtila smakerna från rökta ostar, som Gouda, kompletterar en bra Chardonnay.
Det är definitivt en utmaning att lära sig vilken typ av mat som passar bäst till Chardonnay-viner. Tänk på att välja mildare mat, som inte övermannar de lätta smaknyanserna som associeras med Chardonnay-viner. Det är naturligtvis ingenting fel med att servera vinet till mat, men det är även perfekt att avnjuta iskallt utan tilltugg.

Lär dig mer om vin i vår vinskola »


 

Annons
Senaste ariklarna

© 2013 Imaginative Publishing AB. All rights reserved.