Mousserat

Mousserat är vin med bubblor i! Det kan vara allt från lätt och friskt till fylligt och krämigt. Perfekt för festliga tillfällen eller som uppfriskande aperitif. Champagne, prosecco och cava är exempel på mousserande viner.

Frågor och svar om Mousserat:

Vad är skillnaden mellan mousserande vin och stilla vin?

Mousserande vin har kolsyra som bildas under jäsningen, medan stilla vin inte har kolsyra.

Vilka druvor används vanligtvis för att göra mousserande vin?

Vanligtvis används druvor som u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/chardonnay/u0022u003eChardonnayu003c/au003e, u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/pinot-noir/u0022u003ePinot Noiru003c/au003e och u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/pinot-meunier/u0022u003ePinot Meunieru003c/au003e för att göra mousserande vin.

Vilken temperatur ska mousserande vin serveras vid?

Mousserande vin ska serveras vid en temperatur mellan 6-8 grader Celsius för att bäst uppleva dess smaker och aromer.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.