Hem » Vin & Mat » Delikata laxspett och röd Beaujolais

Delikata laxspett och röd Beaujolais

Marinad
Blanda 2 matskedar av vardera soyasås, pressad citron och riven färsk ingefära. Rör i 2 matskedar majsolja. Salt, peppar och klipp eventuellt i lite färsk koriander.
300 gr laxfilé skuren i kuber som träs på spett. Rör ihop ingredienserna till marinaden och pensla laxspetten. Grilla laxspetten i ugnen i 225° i 15 min.

Vintips
En röd Beaujolais är en perfekt matchning för denna lätta men köttiga fiskrätt eftersom ingefäran kompletterar smaken av örter i det lätta röda vinet.

Morgon Victor Berard 2013 (nr 5563) 119 kr
En lätt, mjuk och bärig Beaujolais Cru från södra Bourgogne, med bra balanserad syra, framställd av druvan Gamay. Doftar himmelskt av hallon, blåbär, lingon och örter.

Fleurie Poncié Domaine du Vissoux 2013 (nr 5150) 149 kr
En Beaujolais Cru, även denna av druvan Gamay. Ett nyanserat rödvin med härlig syra och bra eftersmak av örter. Doftinslag av viol, hallon och blåbär.

Frågor och svar:

Vad är ingredienserna i marinaden till Delikata laxspett?

Soyasås, pressad citron, riven färsk ingefära, majsolja, salt, peppar och eventuellt färsk koriander.

Hur länge ska laxspetten grillas i ugnen?

15 minuter i 225°.

Vilken typ av vin rekommenderas till Delikata laxspett?

En röd Beaujolais.

Vilken druva används för att framställa Morgon Victor Berard 2013?

Gamay.

Vilka doftinslag finns det i Fleurie Poncié Domaine du Vissoux 2013?

Viol, hallon och blåbär.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.