Majoriteten av de viner som görs på Negroamaro från Apulien har starkt jordiga toner och är ganska bittra i smakerna. Vinerna anses vara väldigt rustika, men är också bland de bästa sorterna av röda viner som produceras i Apulien. Negroamaro-druvor används i både blandningar och till endruvsviner.
Blandviner som innehåller Negroamaro från Apulien:
- Sangiovese
- Malavsia Nera
- Montepulciano
Ett av skälen till att Negroamaroviner är så populära i Apulien är att druvorna är inhemska till vinregionen. Druvornas historia i Apulien började för minst 1000 år sedan, om inte mer.
De viner som görs av Negroamaro från Apulien är lättare än de flesta andra italienska röda vinerna. De har smaker som plommon, örter och rök och är sammetslena i texturen. De flesta anser vinerna vara mycket lättdruckna och njutbara.
Frågor och svar:
Vilken typ av smaker kan man förvänta sig av viner som görs på Negroamaro från Apulien?
Majoriteten av vinerna har starkt jordiga toner och är ganska bittra i smakerna.
Hur rankas Negroamaro-viner från Apulien jämfört med andra röda viner från regionen?
De anses vara bland de bästa sorterna av röda viner som produceras i Apulien.
Används Negroamaro-druvor vanligtvis i blandningar eller till endruvsviner?
Druvorna används i både blandningar och till endruvsviner.
Vilka andra druvor kan man hitta i blandviner som innehåller Negroamaro från Apulien?
Sangiovese, Malavsia Nera och Montepulciano är vanliga druvor som används i blandningar.
Varför är Negroamaro-druvor så populära i Apulien?
Ett av skälen är att druvorna är inhemska till vinregionen och har en historia som sträcker sig minst 1000 år tillbaka i tiden.
Vinguider relaterade till denna artikel
Vinjournalen.se Tips
Mer information
SortimentBeställning sortimentetÅrgång2019Druvor100% XinomavroAlkohol13.5 %AllergenerInnehåller: Sulfiter
Relaterade inlägg