Om man serverar champagnen för varm kommer kolsyran i vinet släppas för snabbt och smakerna påverkas. Det gör att champagnen blir avslagen och smaklös snabbt, vilket kommer att förstöra hela upplevelsen.
champagne temperatur:
Förvaring: 10 till 12 grader.
Övre/undre gräns för förvaring: 7 till 15 grader.
Servering: Ung champagne – 8 grader, årgångschampagne mellan 12 och 14 grader.
Man kan alltså förvara champagner vid samma temperatur som sina övriga viner. Vinkällaren eller vinskåpet bör också ha en luftfuktighet på runt 75%, så att korken inte skadas.
God årgångschampagne från tradionellt Champagnehus. Något utvecklad & nyanserad, mycket frisk smak med inslag av äpplen, rostat bröd, fransk nougat, päron och citron.
Frankrike | Champagne | Art 796001 | Charles Ellner | 339 :-
Det finns dock en skillnad mellan att servera en ung champagne, som behöver en lägre temperatur för att framhäva smakerna, och en årgångschampagne vars runda smaker märks bättre vid en högre temperatur.
Bildgalleri – Champagne temperatur
Dela med sig:
Frågor och svar
u003cstrongu003eu003cemu003eVilken är den bästa temperaturen för champagne?u003c/emu003eu003c/strongu003e
u003cemu003eChampagne och andra mousserande viner bör serveras någonstans vid 6–10 grader. Champagne med mognad tjänar på att serveras vid 8-10 grader.u003c/emu003e
u003cstrongu003eu003cemu003eVilken temperatur ska man ha i sin vinkyl för champagne?u003c/emu003eu003c/strongu003e
Den perfekta temperaturen att lagra champagne i en vinkyl är ca 10-12 grader.
u003cstrongu003eu003cemu003eVilken temperatur ska champagne serveras?u003c/emu003eu003c/strongu003e
u003cemu003eChampagne och andra mousserande viner bör serveras någonstans vid 6–10 grader. Champagne med mognad tjänar på att serveras vid 8-10 grader.u003c/emu003eu003cbr/u003e
u003cstrongu003eu003cemu003eVilken temperatur ska man servera crémant?u003c/emu003eu003c/strongu003e
u003cemu003eChampagne och andra mousserande viner bör serveras någonstans vid 6–10 grader. Champagne med mognad tjänar på att serveras vid 8-10 grader.u003c/emu003e
u003cstrongu003eu003cemu003eHur många grader ska man servera champagne?u003c/emu003eu003c/strongu003e
u003cemu003eChampagne och andra mousserande viner bör serveras någonstans vid 6–10 grader. Champagne med mognad tjänar på att serveras vid 8-10 grader.u003c/emu003e
Jag är sedan 2014 redaktör och receptmakare för Vinjournalen.se. Författare och skribent, har arbetat internationellt i flera länder och i Sverige. Bor i skärgården utanför Stockholm och brinner för mat och vin.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.Ok