Stockholm, tisdag 1 dec 2015

OM OSS  |   ANNONSERA  |   KONTAKT  |   SITEMAP

100 kalorier per glas och mer trivial fakta om rödvin

100 kalorier per glas och mer trivial fakta om rödvin

Som vid andra myter är det svårt att ge ett tydligt svar på frågan om huruvida rödvin är nyttigt eller inte. Ofta tänker vi inte på de dolda kalorierna i drycker och dricker kaffe latte, mjölk, juice, läsk och vin utan att reflektera. Hur kalorier i rödvin kan påverka din kropp och annan trivia listar vi nedan.

Det är viktigt att dricka ordentligt. Annars får man lätt vätskebrist som leder till trötthet, huvudvärk och koncentrationssvårigheter. Rödvinets kalorier är inte det enda man bör beakta vid konsumtionen av denna dryck utan även alkoholen som är ett gift för kroppen.Annons

 
 • Ett glas rött vin innehåller runt 100 kalorier och kan således vid stor konsumtion ha förödande effekter för kroppen.
 • Alkohol är efter fett det mest energirika ämnet vi kan tillföra kroppen samt att det är ett gift vilket förklarar varför en måttlig konsumtion rekommenderas.
Andra hävdar att rött vin främst har positiva hälsoeffekter konsumerat med måtta och med kalorierna i rödvinet i baktanke. De rekommenderar ett halvt glas rött vin om dagen.
 
 • Små mängder rödvin sägs ha cancerförebyggande effekter.
 • Det sägs även ha en positiv inverkan på fettförbränningen genom det aktiva ämnet resveratrol som producerar ett protein som ökar nedbrytningen av fett och fettbildningen minskas.
 • Resveratrol sägs även aktivera gener som leder till ett längre och friskare liv.
Motståndare till denna teori hänvisar till de skadliga effekterna av alkoholkonsumtion och dess kaloririkedom. Huruvida vin är bra eller dåligt för hälsan är upp till var och en, men att ta i åtanke är att resveratrol kommer från druvornas skal, vilket innebär att konsumtion av blåa druvor dagligen har samma effekt som ett halvt glas vin utan alkoholens skadliga inverkan.

Fler artiklar med fakta om vin »

100 kalorier per glas och mer trivial fakta om rödvin

   

  Annons
  Senaste ariklarna

  © 2013 Imaginative Publishing AB. All rights reserved.